Softball against Cancer is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste softbal clinics van Nederland.

Al vanaf dag 1 staat voorop dat de volledige opbrengst van het evenement ten goede moet komen aan het onderzoek naar de ziekte Kanker. Maar hoe is Softball against Cancer eigenlijk tot stand gekomen?

In 2016 benaderde Swen Huijer, de oprichter van Baseball against Cancer, Ginger de Weert om een evenement te organiseren voor de softballende jeugd van Nederland. Baseball against Cancer was sinds 2012 enorm gegroeid en bleek een groot succes. Het softballende zusje van dit evenement mocht natuurlijk niet ontbreken.

 

2016
Op dinsdag 3 mei 2016 werd Softball against Cancer geboren. Op het veld in Hoofddorp stonden er meer dan 125 meiden die zich opgegeven hadden voor een softball clinic. Ginger had veel van haar vriendinnen en teamgenoten van het Nederlands Softball team bereid gevonden om te helpen en de eerste Softball against Cancer werd een groot succes. Baseball & Softball against Cancer haalden samen in 2016 maarliefst € 15.000,- op in de strijd tegen kanker.


2017

Op dinsdag 2 mei 2017 was de 2e editie van Softball against Cancer. Er werd nog groter uitgepakt dan het jaar ervoor. Er was een heuse merchandiselijn ontstaan. De T-shirts, hoodies en petten vonden gretig aftrek. Voordat de clinic begon werd er een adembenemende minuut stilte gehouden. Samen met Baseball against Cancer werd er over heel 2017: € 23.420,- opgehaald.
 

2018